Over ons

Op deze pagina lees je alles over wie wij zijn als vereniging.

Plaitra_4_small_blurredds
Waar we voor werken

Missie

Met serious games kun je vele doelen bereiken. Effectief en efficient. Daarom zet Delft Serious Games zich in om de adoptie van serious games te stimuleren en te versnellen, in alle markten. Ook brengt de vereniging verschillende partijen samen die een actieve rol hebben binnen de serious games sector. Zo bevorderen we de kennisontwikkeling en kennisuitwisseling tussen onze leden en verhogen we de kwaliteit van al onze serious games.

Waar we heen gaan

Visie

Serious games zijn de toekomst. Wat wij willen zien, is dat serious games worden opgenomen in de basisprocessen van organisaties. Dat een spel de eerste oplossing is waar iemand aan denkt wanneer zij tegen een uitdaging aan loopt. Dat het aanpakken van problemen niet meer een vervelende plicht is, maar juist iets om naar uit te kijken omdat het middel zo leuk en effectief is.

Plaitra_3ds

Bestuur

Het bestuur van Delft Serious Games vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn. Daarom kun je voor vragen over de vereniging terecht bij onze bestuursleden.

Een korte geschiedenis

Oprichting

Op 19 maart 2021 is de vereniging officieel opgericht. Een mooie en zonnige dag en een moment waar we erg trots op zijn.

Delft Serious Games begint

De goede banden tussen verschillende serious games ontwikkelaars in Delft zijn over de jaren alleen maar versterkt. De wens ontstond toen ook om deze samenwerking breder te trekken. The Barn, het TU Delft Gamelab, Game Tailors, Linda van Veen en Raccoon Serious Games besloten om hiervan werk te maken. Al snel waren er verschillende test sessies en gezellige netwerk events. Het begin van een groot succes.

Nu

We zijn continu bezig met sessies voor kennisdeling, barbecues, spelletjesmiddagen en vele andere manieren om onze leden te laten netwerken. Daarnaast leveren we ook steeds meer diensten die helpen bij ons doel om organisaties de voordelen te laten ervaren van serious games.

Eerste samenwerkingen vanuit het TU Delft Gamelab

Meer dan 10 jaar geleden ontstonden de eerste samenwerkingen al tussen onze leden. Binnen de TU Delft bestaat namelijk het Gamelab, een afdeling die zich stort op de ontwikkeling van serious games voor onderzoek. Meerdere van onze leden zijn ooit begonnen bij het Gamelab waarna ze een eigen bedrijf in serious games zijn gestart. Nog altijd zijn de banden met het Gamelab goed, want ook zij zijn actief bij de vereniging betrokken.

Toekomst

De volgende stap voor onze vereniging is om steeds meer makers van serious games te betrekken bij onze activiteiten. Dat zijn ontwikkelaars, maar zeker ook onderzoekers, trainers en consultants. Daarmee creëren we meer en meer draagvlak zodat we meer bedrijven en organisaties kunnen bereiken.

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over het lidmaatschap bij Delft Serious Games? Klik dan op de knop hieronder.